Att köpa valp av oss

 

Kontakt information

Telefon 070-2714662

E-mail

Om Ni är intresserade av en valp från oss så kan det vara skönt att veta att vi följer Skk:s  regler och rekommendationer gällande avel och försäljning av valpar.

Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och är då vaccinerade, avmaskade , chipmärkta

och veterinärbesiktade.

Valpen är även doldafel försäkrad i Folksam i 3 år.

När man vet att man vill köpa en valp så tar vi en handpenning på 2.000:- detta är en garanti för Er valpköpare att ni får en valp, handpenningen återbetalas ej om man drar sig ur köpet. Handpenningen erlägges när valpen blivit kring 2 veckor eller när ni bestämt att ni skall köpa en valp från oss. Först när handpenningen är erlagd räknas valpen som bokad.

Priset för en valp är  14.000:- / i det priset är handpenningen inräknad. Om ni som valpköpare höftledsröntgar och ögonlyser hunden när den uppnått 1 ½- 2½ årsålder och resultatet är registrerat på SKK återfås 1000 :- som tack från oss på kenneln.

Vi önskar av våra valpköpare att Ni höftledsröntgar och ögonlyser

 hunden vid 1½-2 ½ års ålder. Detta för att

kunna utvärdera vårat avelsarbete! Vi tycker det är viktigt för att bevara denna vackra leende hund så frisk som möjligt!

Med valpen följer en valplåda med foder och diverse tillbehör samt en bit av valparnas fäll som dom legat på för att få med sig lite välbekanta dofter under inskolningen i det nya hemmet och en personlig pärm där det finns information om valpens utveckling på kenneln.

Slutligen vill Vi gärna bibehålla kontakten med Er valpköpare, vilket innebär att Ni gärna får höra av Er både om Negativa och Positiva saker, samt om det är något Ni funderar över.

Vi ser gärna att du som valpköpare hälsar på hos oss minst en gång innan man köper valpen, under förutsättning att avståndet inte är för långt förstås. Samt att man personligen hämtar valpen vid leverans.

Vi skickar inga valpar ensam med flyg, tåg eller båt.

Om Du som valpköpare inte kan ha kvar valpen av någon anledning, så hjälper vi gärna till att omplacera valpen! Och om möjlighet finns så återtar vi valpen och då gäller det som står i Skk:s Köpekontrakt.

Undrar ni över vad ni ska välja för kön? titta på dessa sidor som kan vara en liten hjälp på traven.

 Vad ska jag välja tik eller hane?

Länken nedan är en bra sida där det står om valpens utvecklingsfaser m.m

Fakta om valpens utveckling